Her på siden finder du links til relevante EU-hjemmesider
EU-Kommissionens officielle hjemmeside. Læs blandt andet om kommissionens prioriteter og lederskab.
Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark. Her kan du følge med i kommissionens arbejde fra en dansk vinkel. På siden finder du hver dag en opdateret version over, hvad dagens aviser skriver om EU.
Europa-Parlamentets officielle hjemmeside. Her kan du holde dig opdateret om alt det, der foregår i parlamentet. Følg udvalgsmøderne live, læs medlemmernes opslag om EU på X (tidligere Twitter), få adgang til kalender og dagsorden for plenarmøderne m.m.
Europa-Parlamentets Danske Forbindelseskontor. Her kan du følge de danske parlamentsmedlemmers arbejde i Europa-Parlamentet. Hver måned er der fx online debatter med MEP’er og eksperter.
Det Europæiske Råds officielle hjemmeside. Rådet består af statsledere fra alle medlemslandene. Det er den institution, der fastlægger EU’s politiske retning og prioriteter. Udover at følge dette arbejde, kan du også læse om Rådet for Den Europæiske Union, samt følge dets skiftende formandsskab.
Folketingets EU-Oplysning er et politisk neutralt informationskontor, der svarer på alle faktuelle spørgsmål om EU. På deres hjemmeside finder du også letforståelige beskrivelser af EU’s politiker, institutioner, lovgivning m.m.
Udenrigsministeriets EU-information. Hjemmesiden giver et indblik i Danmarks rolle i EU og EU’s rolle i verden. Udenrigsministeriet udarbejder en ugentlig liste over sager i EU-domstolen af dansk interesse.
Your Europe. Hjælp og rådgivning for EU-borgere og deres familier. Your Europe er EU’s egen hjemmeside henvendt til alle borgere i EU, og her kan du læse om dine rettigheder og finde praktiske tips til at bo, studere, arbejde og rejse i EU.
Den Europæiske Unions Publikationskontor. Her finder du alle EU’s officielle udgivelser, både årsrapporter, undersøgelser, informationsbrochurer, magasiner og forskningsartikler. Alle publikationer er som minimum tilgængelige på engelsk, og en stor del er også oversat til dansk.
Eurostat. Her finder du statistik på alle EU’s medlemslande. Du kan også lytte til podcasten Stats in a Wrap, der ud fra et statistisk perspektiv sætter fokus på forskellige samfundsmæssige problemstillinger.
Hvad EU gør for dig. På hjemmesiden kan du blive klogere på hvordan EU påvirker din hverdag og dit lokalområde.
EU-tidslinje. Klik dig klogere på EUs historie gennem denne interaktive tidslinje.
EUR Lex. Her finder du den europæiske unions lovgivning, dvs. alle gældende direktiver, forordninger og forberedende retsakter. Du kan også finde forslag til direktiver, der endnu ikke er vedtaget. Dokumenterne er tilgængelige på de officielle EU-sprog. På EUR-Lex’ hjemmeside har du desuden adgang til EU-Tidende, hvor nye love offentliggøres.
Den Europæiske Unions Domstol. Her kan du følge de seneste domme og forslag til afgørelser i EU’s domstol.
Forbruger Europa tilbyder gratis vejledning i dine rettigheder som forbruger i EU. De hjælper også med at oprette klagesager til de rette myndigheder.
Solvit. Hvis du som EU-borger eller -virksomhed oplever problemer i et andet EU-land, fordi en offentlig myndighed ikke følger reglerne, kan Solvit hjælpe. Solvit minder de pågældende myndigheder om dine EU-rettigheder og samarbejder med dem om at løse problemet.
Chartret om Grundlæggende Rettigheder i Den Europæiske Union fastslår politiske, sociale og økonomiske rettigheder for borgere og beboere i Den Europæiske Union som en del af EU-lovgivningen.
EU-protokoller. Dansk oversigt over protokoller tilknyttet EUF-traktaten og EU-traktaten, der alle kan læses i fuld længde på dansk. Protokoller er, i modsætning til erklæringer, juridisk bindende og kan kun ændres ved en traktatændring.
EU-direktiver. Dansk oversigt over alle EU-direktiver siden 1996. Direktiverne er alle tilgængelige på dansk.
Den almindelige lovgivningsproces. Det europæiske råd har lavet en oversigt over den fælles beslutningsprocedure i EU
Det Syddanske EU-kontor hjælper institutioner, offentlige myndigheder og virksomheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.
Erhvervsstyrelsens hjemmeside om handel i EU. Her kan du blive klogere på hvilke rettigheder og regler, der gælder for din virksomhed, når du handler på EU’s indre marked. Siden indeholder desuden viden om særlige nationale regler, du også skal være opmærksom på.
Dit Europa – praktisk guide for virksomheder. Praktiske oplysninger på flere sprog og offentlige tjenester på nettet for virksomheder, der ønsker at gøre forretninger i andre EU-lande. Hjemmesiden er udarbejdet i samarbejde mellem Europa-Kommissionen og de nationale myndigheder.
EURES (EURopean Employment Services) Her finder du oplysninger om job- og uddannelsesmuligheder i Europa. EURES hjælper også arbejdsgivere med at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.
EU careers. Hvis du ønsker at arbejde i en af EU’s mange institutioner, bør du besøge EU careers. Siden administreres af ESPO, som er EU’s jobrekrutteringsenhed.
Erasmus+. Her kan du læse om mulighederne for at tage på udveksling i et andet land med Erasmus+. Erasmus + er ikke kun for folk under uddannelse, men tilbyder også mulighed for job-shadowing i andre EU lande.
Den Europæiske Ungdomsportal. På siden finder du EU’s ungdomsstrategi, arrangementer, projekter og fonde, der henvender sig til unge m.m.
Eurodesk fokuserer på information om Europa til unge om uddannelse og arbejde. Netværket har kontakter i hele EU.
Det Europæiske solidaritetskorps. Hvis du er mellem 18 og 30 år og ønsker at gøre en forskel for et lokalsamfund, kan solidaritetskorpset hjælpe dig, enten økonomisk eller rådgivningsmæssigt. På siden finder du projekter, der søger frivillige og praktikanter, samt enkelte fuldtidsstillinger.
Europæisk Ungdom er en apolitisk ungdomsorganisation, som arbejder for at bevare og udvikle EU, hovedsageligt gennem oplysning.
Europeana. Hjemmesiden har samlet store dele af den europæiske kulturarv i digitale formater fra over 3.700 europæiske institutioner. Der er både tekst, foto, video, lyd og 3D-modeller. Størstedelen af materialet er i offentligt domæne, hvilket vil sige, at du må kopiere, modificere og distribuere materialet som du vil.
LUX – The European Audience Film Award. Hvert år nominerer en jury en række film, som publikum i alle medlemslande kan stemme på. I 2021 var Druk af Thomas Winterberg nomineret, og i 2022 Flugt af Jonas Poher Rasmussen. Følg med i fremtidige og tidligere nomineringer på hjemmesiden og stem på din yndlingsfilm.
EU Prize for Literature. Formålet med prisuddelingen er at sætte fokus på den europæiske litteraturs diversitet. På hjemmesiden kan du læse uddrag af alle de nominerede forfatteres værker, både på deres modersmål og oversat til engelsk. De danske forfattere, der har været nomineret siden prisen blev udgivet første gang i 2009, er: Adda Djørup, Asta Olivia Nordenhof, Bjørn Rasmussen og Kristian Bang Foss.
Creative Europe Desk Denmark er det danske kontaktpunkt for Creative Europe-programmet. Det har to afdelinger: Én for kulturdelprogrammet Creative Europe Culture og én for det audiovisuelle program Creative Europe MEDIA. Kontorerne giver rådgivning og sparring til at søge EU’s kulturpuljer.