Fonde, puljer og legater

Fonde, puljer og legater

Der er flere muligheder for at få hjælp med den konkrete ansøgningsproces. Hvor du præcist bør henvende dig, og hvad du præcist kan få hjælp til, afhænger dog både af, hvilken form for støtte du søger, og hvor du hører til geografisk.

  1. Region Syddanmark – personlig rådgivning til ansøgningsprocessen:
    • Region Syddanmark tilbyder borgere og virksomheder tilknyttet regionen en individuel og håndgribelig rådgivning under ansøgningsprocessen. Yderligere information om deres services og ansøgningsproces er tilgængelig på EU-kontorets hjemmeside: her.
  1. Gratis rådgivning om EU-Finansiering via EU-DK Support:
    • EU-DK Support udgør et landsdækkende netværk af offentlige rådgivere, der gratis tilbyder vejledning om EU-finansiering inden for programmer som Horizon Europe, Erasmus+, Interreg, Creative Europe, Connecting Europe Facility, LIFE, Digital Europe samt Indre Markedsprogrammet. Læs mere om den gratis rådgivning om EU-finansiering her.
  1. Økonomisk støtte til Horizon Europe ansøgninger:
    • Ønsker du at ansøge om Horizon Europe, kan du modtage økonomisk støtte til udarbejdelse af selve ansøgningen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs nærmere om processen og hvordan du får tilskud til ansøgningen her.
      Ministeriet tilbyder også personlig rådgivning og vejledning vedrørende Horizon Europe. Få flere detaljer her.

 

Interreg projekter

Interreg-projekter er karakteriseret ved, at de inddrager projektpartnere på tværs af sektorer (lokale, regionale og nationale myndigheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, NGO’er, små- og mellemstore virksomheder) og har stort fokus på kapacitetsopbygning og implementering af projektresultaterne.

Danmark er med i 5 Interreg A- og B-programmer (link til de enkelte programmer):

Hjemmeside ændret måske linke anderledes?

Jeg ville linke her direkte: https://interreg-oks.eu/forersomvillansoka.672.html

Erasmus +

Programmet er bedst kendt for at støtte udlandsophold for studerende, men støtter også vidensalliancer, kapacitetsopbygning, almennyttige sportsaktiviteter m.m.
Erasmus+ er EU’s rammeprogram for uddannelse, ungdom og sport. Under rammeprogrammet er der både puljer for enkeltpersoner og organisationer.
Få det fulde overblik over dine muligheder med Erasmus +

Creative Europe

Creative Europe arbejder for at bevare og udvikle den kulturelle og sproglige mangfoldighed i Europa, samt styrke de kulturelle og kreative sektorers konkurrenceevne.  I programmet findes forskellige puljer for f.eks. teater, film, musik, litteratur, kulturarv m.m. Enkeltpersoner kan ikke søge midler ved Creative Europe, og den ansøgende organisation skal have været aktiv i minimum to år.

Det danske Filminstitut og Slots- og kulturstyrelsen er rådgiver danske aktører i at søge puljemidler i Creative Europe under navnet Creative Europe Desk. På Slots- og kulturstyrelsens hjemmeside finder du alle informationer, når du skal søge puljemidler.

LIFE

LIFE er EU’s tilskudsordning for natur, miljø og klima. Programmet yder støtte til projekter, der bidrager til at gennemføre EU’s miljø- og klimapolitik. Find LIFEs officielle hjemmeside her.

LIFE-Programmet

LIFE-programmet blev etableret i maj 1992 for at støtte miljø- og bæredygtighedsprojekter i Den Europæiske Union (EU). Gennem årene har programmet gennemgået flere faser og udvidet dets fokus for at tackle aktuelle miljøudfordringer. I den nuværende fase (2021-2027) er programmet opdelt i fire subprogrammer: Nature and Biodiversity, Circular Economy and Quality of life, Climate Change Mitigation and Adaptation og Clean Energy Transition. Dette markerer en intensiveret indsats for at beskytte naturen, fremme cirkulær økonomi, tackle klimaændringer og fremme overgangen til ren energi.

Subprogrammer og indsatser

  1. Nature and Biodiversity: Fokuserer på beskyttelse og genopretning af Europas natur og støtter implementeringen af ​​EU’s biodiversitetsstrategi.
  2. Circular Economy and Quality of life: Arbejder for overgangen til en bæredygtig, cirkulær økonomi og støtter projekter inden for affaldshåndtering, vand- og luftkvalitet samt miljøstyring.
  3. Climate Change Mitigation and Adaptation: Bidrager til en bæredygtig og klimaneutral økonomi ved at støtte projekter inden for landbrug, energieffektivitet og klimatilpasning.
  4. Clean Energy Transition: Fremmer overgangen til ren energi og støtter projekter, der omfatter politikudvikling, teknologisk innovation og borgerinddragelse.

Horizon Europe

Horizon Europe er EU’s rammeprogram for forskning og innovation i perioden 2021-2027. Du finder HORIZON EUROPEs officielle side her.
Uddannelses- og forskningsministeriet har også en side om HORIZON EUROPE, som giver et rigtig godt overblik.

 

Horizon Europe støtter fri forskning, forskermobilitet, strategisk forskning og innovation, hvor tværfaglige løsninger og internationalt samarbejde er i højsædet. Desuden støtter Horizon Europe forskning og innovation via partnerskaber, missioner og en række tværgående indsatser. Midlerne i Horizon Europe kan søges af universiteter, virksomheder, forskningsinstitutioner, NGO’er, kommuner m.fl., der ønsker at indgå i internationalt samarbejde om forskning eller innovation.

Europa-Nævnet

Europa-Nævnet støtter projekter og arrangementer, der fremmer debat og oplysning om Europa. Europa-Nævnet fordeler støttemidler gennem forskellige puljer, der kan søges af hhv. partier, organisationer eller privatpersoner. Tre af puljerne er til 3-årige aktivitetsprogrammer, mens én pulje støtter enkeltstående aktiviteter, som gennemføres inden for et år. Nævnet fordeler årligt 19, 4 mio. kr. Læs mere om Europa-Nævnet og dets puljer her

Erhvervsstyrelsen

En række af de EU-fonde, du kan søge, er forvaltet af Erhvervsstyrelsen. Dette gælder blandt andet EU’s regionalfonde og Socialfond plus. Du kan læse mere om EU-fondene på Erhvervsstyrelsen hjemmeside.

 

Nyheder om fondssøgning

Ansøgning for deltagelse i Enterprise Europe Network er nu åben!

Enterprise Europe Network (EEN) er verdens største støttenetværk for små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med internationale ambitioner. Hver eneste dag...

Læs mere her

Find rundt i EU-lingoen med ny ordbog

  Hvad er det nu, AWP står for?  Hvad betyder det, at noget er Ex aequo? Og hvem er EAC?...

Læs mere her

Rural Toolkit – Nyt værktøj til at søge EU-midler for landdistrikter

EU har lavet en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for foreninger og virksomheder i landdistrikterne at søge EU-midler...

Læs mere her